afgelopen week - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Lisette Hoving - WaarBenJij.nu afgelopen week - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Lisette Hoving - WaarBenJij.nu

afgelopen week

Door: Lisette

Blijf op de hoogte en volg Lisette

30 Maart 2007 | Nederland, Amsterdam

Hier maar weer eens een berichtje van mij nog steeds uit het natte Sint Maarten.
Wij zijn er achter gekomen waarom wij 's morgens in de file staan naar ons werk toe het zijn de schoolbussen die ons plagen. Als ze moeten stoppen voor kinderen die willen instappen gaat de bus dwars op de weg staan. Zodat de andere auto's er dus niet meer langs kunnen. Het is 's ochtends ook niet 1 auto die we tegen komen naar een stuk of 10. Vandaar dat we er 3x zo lang over doen dan in het weekend of als de scholen vakantie hebben.

De scholieren hebben hier ook nog uniformen aan dat is dus ook wel ouderwets, ze vinden dit zelf ook helemaal niet leuk. Een huisgenoot van mij die werkt op een middelbare school vandaar dat ik dit weet. Ze hebben vaak een donkere broek aan met een wit t-shirt.

Afgelopen vrijdat ben ik naar de bliss geweest dat is een discotheek hier op dit eiland. Dat is in de open lucht met een zwembad en loungebanken erbij. 's avonds treede er een bekende dj op ricky rivaro maar ik ken hem niet maar goed dat geeft niet en even later kwamen we nog iemand tegen van de black eyed peas.

Zaterdag aan het eind van de morgen heb ik samen met Nicole gegeten bij Top carrot errug lekker. Jullie raden nooit wat ik gegeten heb!! Een heerlijke tonijn salade met verse juice en lime heerlijk in de zon dat was genieten naar een lange tijd niet meer zo lekker gegeten.

Zondag moest ik werken maar dat geeft niet, want daarvoor in de plaats ben ik woensdag vrij.
's avond hebben Nicole Manon en ik een salade gegeten met slappe patat maar goed dat moet je dan maar weer een keer voor leif nemen, maar wat wil je ook het was ovenpatat. Als toetje hadden we marsmellows maar ja waar maak je een vuurtje als je geen vuurkorf hebt.... Nou heel simpel op de straat. Nou ja simpel het duurde even voordat we een vuurtje hadden en toen hadden we eindelijk een vuurtje en toen brandde het niet lang. En toen het bijna uit was kwam er een man naar ons toe met de vraag wat wij aan het doen waren. Nou heel makkelijk hij kon het zien marsmellows aan het warm maken. Maar hij dacht natuurlijk heel wat anders. Tijdens onze menings verschillen van wat wij aan het doen zijn ging het vuurtje ook uit..ik blij... En hij vroeg uitendelijk waar wij wonen. Daar hebben wij geen antwoord opgeven. En wij zijn toen een hele anders kant op gelopen dan waar wij wonen met als gevolg dat we een heel eind rond moesten lopen met onze lachspieren helemaal weer up-to-date. Die hebben we echt wel gebruikt. Zelfs nadat we weer een tijdje thuis waren lagen we nog dubbel van het lachen. Geweldig. Wat een avond vol spanning en avonduur.

Van het weekend ga ik een cruise maken met marijn een jongen die hier werkt voor 3 jaar. We gaan dan naar Sint barths en naar anguilla. Dat zijn eilanden hier in de buurt. Deze cruise is van vrijdag tot en met maandag. Maar hier horen jullie meer over.

Bijbehorende foto's zie www.picturetrail.com/lisettehoving.

Tot de volgende keer.
Groetjes Lisette

• 30 Maart 2007 - 07:06

Pappa:

GOEDEMORGEN ZEG, ja zeg dat wel goedemorgen jij maakt er wat van daar, je eten (marsmellow's) op straat warm maken, nou nou en dan nog wel door een kampvuurtje van kranten.
    Ik kan mij inderdaad indenken dat jullie lol hadden en het toch ook wel spannend vonden toen die man er aan kwam.
    Dus je hebt een tonijn salade gegeten nou dat is dus ook wel even wat anders en dat terwijl er ook wel een fruit salade te krijgen was, wat jij toch naar mijn mening veel lekkerder vindt, of nu misschien niet meer?
    Je ziet wel eerst proeven en dan oordelen.
    Je bent wel allerlei nieuwe dingen aan het onderzoeken en aan het doen, zelfs heb jij dus al een verkeersonderzoek gedaan nu het probleem nog oplossen dus zorgen dat de bussen niet meer het verkeer blokkeren.
    wij wensen je het weekend veel plezier tijdens de cruise, geniet ervan en maak mooie foto's, wij zullen aan je denken hoe het gaat, dat doen wij trouwens iedere dag.
    Maak maar veel foto's, dan kunnen wij zien hoe het is geweest.Maak ook een paar leuke foto's van jezelf zoals die met de tonijn salade is hartstikke leuk.

Groetjes pappa en mamma

• 30 Maart 2007 - 11:43

Steffanie Metselaar:

hey lisette,

leuk om te zien dat je je daar zo goed vermaak.veel succes nog verder op je stage.

liefs steffanie

• 30 Maart 2007 - 17:19

Margo:

Hoi zusje van mij

Jij maakt daar volgens mij wel leuke dingen mee. Marsmellows grillen op straat en dat met de libelle en mijn geheim maarja die zullen jullie nu denk ik ook wel een keer uit hebben want je bent alweer eeen mooie poos weg.
    Wij hebben vande week allemaal weer 1 dag buikgriep gehad. Alleen rob nog niet.
    Maar jij gaat van 't weekend en misschien ben je nu al wel onder weg naar de cruise zal wel weer leuk zijn. En veeel nieuwe dingen te zien zijn. Wij wensen je veel plezier toe en nu kunnen we ook dan even niet msn en denk ik want je zult je laptop vast niet mee nemen.
    Het is nu ook wat lastiger he met het uur verschil. Maarja komt ook vast wel weer goed.
    Het hard lopen gaat goed met ons. Zitten nu op zo'n 5.5 km in ruim een half uur
    Dus nog even flink trainen en dan zal het wel lukken de 5 mijl.
    Nou dit was het denk ik wel weer eens.
    wij wensen je veel plezier toe dit weekend en geniet ervan.
    en maak veel leuke foto's ook van je zelf.
    Dikke kus en knuffel van je zus

• 01 April 2007 - 21:32

Ineke:

Hoi Lisette,
    Wat een leuke zomerse fot van je zeg! En ik ben ontzettend benieuwd hoe de cruise was. Het lijkt mij echt het einde, zo"n cruise. Ben heel erg gek op water en vooral de zee. Ik zal je verhaal wel weer lezen, en wens je een fijne week!
    Ineke.

• 02 April 2007 - 07:06

Wendy Hartman:

Hey Lisette!

Hier even weer eens een berichtje van mij :)

Leuk! om allemaal te lezen wat je allemaal meemaakt op Sint Maarten :)

maar je maakt dus ook wel spannende dingen mee, zoals dat voorval met die enge man :(
    Hopelijk hebben jullie die man niet meer gezien.

He, bah :( dus daar regent het, houdt de regen wel eens op, of regent het steeds maar door?

Och, jee vervelend :( betreft in de file staan die veroorzaakt worden door schoolbussen midden op de weg. Hopelijk vinden jullie een oplossing :) Is er geen andere route naar je stage?

Dus nog schooluniformen, dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Wel jammer dat het verplicht is, lijkt mij niet lekker zitten om in zo'n uniform te lopen. (ik loop zelf graag niet in rokken, vind ik niks zitten, dus kan het mij wel voorstellen).

Grappig dat je nog iemand van de black eyed peas tegenkwam :) was dat die donkere man met warrig haar? jah ben ff de naam kwijt. dreadloks???

Grappige foto van jou trouwens van die tonijnsalade :) Je at denk ik nog steeds gezond en nu heb je ff lekker van iets kunnen genieten :)
    Op de foto kun je wel zien, dat je al een mooi kleurtje hebt van de zon die daar lekker schijnt.

Och jee, wat een spannende avond hebben jullie beleefd bij het maken van een vuurtje voor de marsmellows. Wat is dat eigenlijk? Een soort vlees?

Erg leuk! dat je afgelopen weekend een cruise hebt gemaakt ! :) :) :) Ik ben benieuwd naar je foto's ervan :) :) :) Hoe is de cruise vergaan?

Met mij is alles oke hoor :)
    Nu a.s donderdag de tussenevaluatie van stage... spannend.....
    Maar ik heb nog geen negatieve reacties gehoord en alles gaat goed :)
    Vandaag een slaapdeinst, dat houdt in dat ik vanmiddag om 16:00 uur begin en de dienst eindigd morgenmiddag om 12:00 uur. Je slaapt dus op stage en als de pieper gaat, dan ga je naar een bewoner toe om hem te helpen b.v met plassen etc.

Wanneer heb jij je tussenevaluatie?

Ik eindig nu maar eens, en ga straks ff de fiets schoonmaken, die is nog erg modderig.

Veel suc6 op stage en geniet maar van de leuke tijd tijdens je verblijf op Sint Maarten! :)

Liefs Wendy

• 07 April 2007 - 09:40

Harry En Lia:

Nou, ik lees dat je het nog steeds naar de zin hebt daar.Heb je het leuk gehad op de boot?Veel gezien zeker.We hopen dat het weer inmiddels weer zonnig is .Hier is het de hele week al mooi weer .De paasdagen blijven ook goed .Wij wensen je fijne paasdagen toe en veel plezier nog.Groeten van Harry,Lia en Paul.